SOMMERTURLEDERKURS

Dete kurset blir dessverre avlyst grunnet liten påmelding. Vi satser på nytt kurs der begge kurshelgen arrangeres hsten 2020.

Dette er kurset for deg som er interessert i turledelse og ønsker å formidle turglede for andre. Du har nå muligheten til å bli med på DNTs turlederutdanning. For å kunne søke om opptak til kurset må du ha fullført DNT ambassadørkurs og grunnleggende turlederkurs, ha erfaring som turleder på nærmiljøturer, fjellerfaring og orienteringskunnskaper fra tidligere.

I løpet av kurset går vi bla gjennom disse emnene
Turlederrollen, turplanlegging, veivalg, værforhold, grunnleggende fysiologi, nedkjøling, noe førstehjelp, nødovernatting, orientering (herunder nattorientering og orientering i vanskelig terreng), gjennomføring og ledelse av turer sommerstid, selvinnsikt og evne til refleksjon.  Alle temaene som blir tatt opp blir gjennomført både i teori og praksis. Ved kursslutt evalueres deltakerne til godkjent/ikke godkjent sommerturleder i DNT. Sommerturlederkurset utdanner deg til autorisert sommerturleder for hele DNT systemet. Det forutsettes at alle deltakere prioriterer og setter av tid til å gjennomføre begge kurshelgene. Kurset vil være både fysisk og psykisk krevende.
Etter gjennomført kurs vil du bli vurdert med bestått eller ikke bestått kurs. Mer detaljert opplegg for hver enkelt helg blir delt ut innen kursstart.

Tidsplan

Kurset går over 2 helger:
Kurshelg 1: 14. - 16. juni.  Kurset avholdes på Olalia
Kurshelg 2: 13 - 15 september. Kurset starter på Seljestad og går til Simlebu.

Som en del av kurset skal samtlige deltagere gå en egen tur mellom kurshelg 1 og kurshelg 2 og beskrive denne som en fellestur.

Opptakskrav
Kurset er åpent for alle medlemmer som har gjennomført grunnleggende turlederkurs og ambassadørkurs. Du må kunne dokumentere gode kunnskaper om orientering og ferdsel i høyfjellet over flere dager. Erfaring som turleder på turer i nærområdet for DNT. Medlemskap i DNT.

Søknad og søknadsfrist
Påmelding via nettsiden, i tillegg må du sende inn søknadskjemaet innen 13.mai til audhild.sannes@dnt.no. HT forbeholder seg retten til å prioritere søkere fra egen medlemsforening.

Pris
Kurset (to kurshelger) koster kr 3 000,-. Prisen dekker aktuelle kart, kursledelse, overnatting og mat på hyttene. Transport kommer i tillegg og må betales av den enkelte kursdeltager. Det sendes ut faktura til de som kvalifiserer til opptak. Hele beløpet refunderes etter at du har vært turleder på 4 overnattingsturer for Haugesund Turistforening.

For påmelding klikk på «Meld deg på!» knappen oppe til høyre på denne siden.

Vilkår: Våre generelle vilkår, gjelder ved påmelding, deltakelse og avmelding.

Mer informasjon kan du få ved henvendelse til Haugesund Turistforening audhild.sannes@dnt.no, 984 34 563