Svalbardtur

11.–15. juli, tur til Svalbard.

NB Påmeldingsfrist 1. april 2016

Etne Turlag i samarbeid med Spitsbergen travel skipar i år  tur til Svalbard. Det blir eit rikhaldig innslag av aktivitetar:

Fottur – Foxfonna 6-7t.

ATV safari 4t.

Villmarksaften i Camp Barentz.

Båttur til Nordenskjoldbreen og Pyramiden og Isfjordsafari.

Overnattinger i Coal  Miner’s Cabins inkl. frukost, handkle og sengetøy.

Kostnad ca. kr. 11.500.- 

Utfyllande informasjon lenger nede i artikkelen.

For meir informasjon og påmelding kontakt Evy Hus tlf. 97 68 48 86.

Begrensa  antall plasser.

På tur på Svalbard
På tur på Svalbard

Utfyllande Informasjon.

ATV safari: 11 jul 15:00 - 19:00

Vi kjører på tur med ATVer i et sommerlig Svalbardlandskap. Sommeren i Arktis er kort og hektisk med et rikt dyre- og fugleliv, og det er ikke uvanlig å se rein og rev. I sommermånedene fra mai til nesten helt ut august, har vi dagslys hele døgnet. Vi drar ut gjennom Endalen, hvor vi kjører nedenfor Gruve 5. Herfra kan vi se deler av Gruve 2 som ligger på den andre siden av dalen. Turen går videre ut Adventdalen og opp til Gruve 7-fjellet. På toppen av fjellet ligger Kjell Henriksen Observatoriet hvor det forskes på Nordlys, og her stopper vi for å nyte den fantastiske utsikten over Adventdalen. På veien ned besøker vi Basecamps Fangststasjon i Bolterdalen. Det blir kaffe på grillplassen, og kanskje får vi mulighet til å hilse på hundene før vi returnere til byen. Oppmøte: Foran hotellets hovedinngang hvor dere blir hentet.

Varighet: ca. 4 timer.

Vanskelighetsgrad: 2 - Passer for de fleste.

Viktig: Førerkort for bil eller MC er påkrevet, og skal medbringes under hele turen. Egen bekledning: Vi anbefaler at du ifører deg varme og vindtette klær.

Fottur - Foxfonna 12 jul 10:00 - 16:00

Bli med oss på en tur over Breinosa, en tur som gir deg fantastisk utsikt over Adventdalen og Isfjorden! Denne turen starter med en kjøretur opp til Gruve 7, den aktive kullgruven i Longyearbyen, som ligger ca. 400 meter over havet. Herfra fortsetter vi til fots over Foxfonna breen mot Foxdalen. Vi går ned mot åpningen av Foxdalen hvor vi finner en gammel jakthytte, og spiser lunsj. Etter et lett måltid og varm drikke setter vi kursen tilbake mot vakre Adventdalen og Camp Barentz, hvor turen ender. Dette er en spesiell mulighet til å se Adventdalen og de omliggende fjellene fra et fugleperspektiv – en tur du ikke vil gå glipp av!
Oppmøte: Foran hotellets hovedinngang hvor dere blir hentet.

Varighet: ca. 6-7 timer.

Vanskelighetsgrad: Over gjennomsnittlig god fysisk form. Denne turen egner seg ikke for de som har begrenset mobilitet (bratt, glatt og ujevnt terreng).
Denne turen inkluderer transport til/fra overnattingssted, lunsj og varm drikke, turleder med alt nødvendig sikkerhetsutstyr.

Båttur - Nordenskiöldbreen og Pyramiden 13 jul 08:30 - 19:00

Å seile sakte nordøstover mot Nordenskiöld breen er en fantastisk opplevelse. Vår destinasjon Pyramiden, er et russisk gruvesamfunn som ble forlatt i 1998. Alt er intakt, selv om gatene er øde. Et magisk sted. I løpet av turen passer vi også Brucebyen, Skansebukta, Svenskehuset på Kapp Thordsen og fuglefjellet på Diabas. Om bord underveis, vil guiden fortelle oss om natur, historie, jegere, dyreliv, etc. Mannskapet er alltid glade for å dele sin kunnskap om Svalbard og sine arktiske historier med deg. Vi får servert et varmt måltid ombord, normalt grillet på dekk. Kiosken og baren om bord er populær, og det er mulig å kjøpe kaffe/te, mineralvann, vafler, alkoholholdige drikkevarer og sjokolade. Det er også mulig å leie kikkert fra kiosken.
Oppmøte: Foran hotellets hovedinngang hvor du vil bli hentet.

Varighet: Ca. 11 timer

Vanskelighetsgrad: Passer for de fleste
Denne turen inkluderer transport til/fra hotell/gjestehus, lunsj, guide, og guidet tur i Pyramiden med russisk engelsktalende guide. Vi anbefaler ullundertøy, varme og vindtette klær, lue, votter og skjerf. Husk kamera samt kontanter til handling i Pyramiden/om bord.

Isfjordsafari - med fossiljakt 14 jul 16 09:00 - 15:00
I august 2006 fant en norsk utgraving på Svalbard, i regi av Jørn Hurum og øglegraverne, fossilet av en pliosaur. Oppdagelsene av Predator X har vakt såpass internasjonal oppsikt at den amerikanske TV-kanalen History Channel har laget en dokumentar om Svalbardmonsteret.  De nakne fjellene forteller historien om en jordens utvikling fra oldtiden og frem til i dag. Reptiler som levde for 150 millioner år siden er godt bevart som fossiler i berget langs sørsiden av Isfjorden. Vi fraktes i åpen polarcirkelbåt til Deltaneset, og fotturen herfra tar ca. 1 time i relativt bratt terreng. Fossiljakten foregår 200 meter over havet, og vi anbefaler deg å se godt på hver stein. Plutselig finner du én med avtrykket av et liv som ble levd for mange millioner år siden.
Oppmøte: Foran hotellets hovedinngang hvor dere blir hentet

Varighet: ca. 6 timer

Vanskelighetsgrad: Normalt god fysikk.

Turen anbefales ikke for gravide, personer med ryggproblemer, personer med begrenset mobilitet. Turen foregår i åpen båt, så noe sjøsprøyt og humpete sjø kan forekomme. Vi anbefaler å ha på ullundertøy, varme klær, solide varme og vanntette støvler, vann/vindtett lue og hansker.
Denne turen inkluderer transport til/fra overnattingssted, transport med polarcirkelbåt til og fra Deltaneset, flytedress, ekspedisjonslunsj, varm drikke og turleder med alt nødvendig sikkerhetsutstyr.

Villmarksaften i Camp Barentz 14 jul 19:00 - 22:00 

Camp Barentz ligger ca. 10 kilometer øst for Longearbyen, ved foten av Gruve 7 fjellet. Campen har en fantastisk beliggenhet hvor dere kan oppleve Svalbards storslåtte natur. Området er fullt av historie, med områder relatert til gruvedrift, andre verdenskrig og tidlige vitenskapelig forskning. Svalbardreinene er et vanlig syn i dette området, og av og til gjør også Svalbardrypa en opptreden. Disse dyrene er lokale for dette området, og finnes bare på Svalbard. I campen har vi Barentz hus, en gamme, og har også mulighet til å sette opp en lavvo. Barentz hus er bygd som en kopi av hytta Willem Barentsz og hans mannskap overvintret i på Novaja Semlja under sin ekspedisjon i 1596-1597, hvor de ved en tilfeldighet oppdaget Bjørnøya og Spitsbergen. Bussen stopper et stykke utenfor campen, og dere blir hilst velkommen av vårt gode vertskap som følger dere det siste stykket. Vertskapet vil være bevæpnet med rifle for isbjørnbeskyttelse. Inne i varmen serverer vertskapet  en akevitt,  varm mat, bålkaffe og dessert mens de byr på foredrag og bilder.  Dagens foredrag vil være om isbjørn – verdens største, landlevende rovpattedyr. Hvordan lever kongen av arktis? 
Oppmøte: Foran hotellets hovedinngang hvor dere blir hentet.

Varighet: ca. 3 timer

Vanskelighetsgrad: Passer for alle.

Dette er en innendørs aktivitet, men vi vil anbefale behagelige, varme friluftsklær og varme sko da det kan trekke litt kaldt fra gulvet. Merk at klærne kan lukte av bålrøyk i etterkant. Pris: NOK 995,- pr. person
Prisen inkluderer transport, varm middag, fri drikke (øl, vin, mineralvann), kaffe, hjemmelaget kake og foredrag.
Villmarksaften er et populært produkt som også er åpen for individuelle gjester og andre grupper. Om dere ønsker å ha Camp Barentz alene, vil det påbeløpe en ekstra kostnad på totalt NOK 3000,- per gjennomføring. Mulighet for oppgradert meny for NOK 150,- per person: Røkt ishavsrøye. Anrettes med syltet rotgrønnsaker, rødløk og urtedressing. Finnebiff. Anrettes med løk, sopp, fløte, tyttebær og potetpuré. Sjokolade brownies.

Skrevet av Magne Berge 3. februar 2016